Eredivisie-flops: PSV levert drie spelers af, duo van Ajax en drie keepers

Eredivisie-flops: PSV levert drie spelers af, duo van Ajax en drie keepers

Gepubliceerd: maandag 28 september 2020 om 11:20ma 28-09-2020 om 11:20

Laatste update: maandag 28 september 2020 om 11:29ma 28-09-2020 om 11:29

In de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur zijn deze keer drie PSV'ers te vinden, die allen een ruime onvoldoende haalden tegen Heracles Almelo. Ook vinden we onder anderen twee Ajacieden en drie doelmannen terug.

Branislav Ninaj (Fortuna Sittard)
Stond twee weken geleden al in de floplijst en is daar nu weer in te vinden. Dat is niet voor niets, want bij de 1-3 van Boadu ging de verdediger ernstig in de fout. Het oogde allemaal zeer knullig.

Wessel Dammers (FC Groningen)
Dammers maakte tegen FC Twente opmerkelijke fouten die je op dit niveau niet mag maken, helemaal niet als je een week eerder vergelijkbare fouten heb gemaakt en onder een vergrootglas ligt. Het wordt tijd dat Dammers de rug gaat rechten, anders is hij afhankelijk van het geduld van trainer Danny Buijs.

Edson Álvarez (Ajax)
Een rode kaart nog voor de rust, maar dat is niet de enige reden dat Álvarez een plek in de floplijst verdient. De Mexicaan moet nog bewijzen dat hij in de basiself van Ajax thuishoort, dat liet hij tegen Vitesse niet zien. Hij komt simpelweg techniek en snelheid tekort voor een plaats op het middenveld van Ajax.

Mohamed Ihattaren (PSV)
Alle ogen zijn gericht op Ihattaren en dat lijkt hem geen goed te doen. Hij mocht tegen Heracles in de basis beginnen, maar speelde een slechte wedstrijd en werd door Schmidt al na 45 minuten gewisseld. "Mohamed zat er niet lekker in", zei de Duitser na afloop. Ondertussen nemen de speculaties over een mogelijke transfer toe.

Benjamin van Leer (Sparta)
Vier goals tegen, waardoor het aantal tegengoals tegen PEC Zwolle ruimschots werd verdubbeld. Trainer Henk Fraser houdt vooralsnog het vertrouwen in Van Leer, maar het geduld van de Sparta-fans is nagenoeg op. Zij roepen om tweede doelman Maduka Okoye.

Marco Bizot (AZ)
Aan de eerste twee Fortuna-goals kon Bizot niets doen, maar de derde mag er simpelweg niet in. Een schot van zo'n afstand (een meter of dertien) dat er in de korte hoek ingaat, daar moet een Oranje-keeper beter mee omgaan. Bizot is een van de AZ'ers die zich het puntenverlies aan mag rekenen.

Bruma (PSV)
Welke belastende informatie over trainer Roger Schmidt heeft Bruma? Dat ga je je langzamerhand afvragen, want hij was tegen Heracles Almelo opnieuw een van de minste PSV'ers en toch mocht hij negentig minuten blijven staan. Er moet iets aan de hand zijn. Als je goed genoeg bent voor RB Leipzig en Galatasaray, dan toch zeker voor PSV? Het komt er niet uit, maar waarom niet is een raadsel.

Sergio Padt (FC Groningen)
De hele verdediging van Groningen maakte tegen Twente een belabberde indruk en daar hoort Padt dus ook bij. Bij de 2-0 van Danilo ging de doelman opzichtig in de fout en dat is on-Padts.

Glenn Bijl (FC Emmen)
Bijl dacht tegen Willem ll even dat hij op handbal zat. Bij een tackle ging de verdediger van Emmen met beide handen naar de bal en daar kreeg hij van scheidsrechter Edwin van de Graaf een rode kaart voor. Daardoor moest Emmen ruim 35 minuten met tien man verder.

Zakaria Labyad (Ajax)
Labyad leek in de voorbereiding op dit seizoen herboren, maar in de competitie zien we daar weinig van terug. Tegen Sparta werd hij door Ajax-trainer Erik ten Hag al vroeg naar de kant gehaald en ook tegen Vitesse overleefde hij de rust niet. Maakt als nummer negen geen goede indruk.

Pablo Rosario (PSV)
Te traag, balverlies, foute passes. Nee, Rosario kan niet terugkijken op een geslaagde wedstrijd tegen Heracles. Hij begon nog goed aan het seizoen, maar zakte in de wedstrijden tegen Emmen en Heracles ver terug.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws