Update: ook ED meldt Engelse interesse in PSV-bankzitter Baumgartl

Update: ook ED meldt Engelse interesse in PSV-bankzitter Baumgartl

02-10-2020 09:39 Laatste update: 23:13
127

Timo Baumgartl staat in de belangstelling van Fulham. The Cottagers willen vlak voor het verstrijken van de transferdeadline hun verdediging nog versterken en zijn daarbij uitgekomen bij de Duitse stopper van PSV.

De eerste drie competitiewedstrijden van promovendus Fulham verliepen dramatisch en met tien tegengoals in drie wedstrijden zag de verdediging van de Londense club er niet goed uit. Trainer Scott Parker wil die defensie dus graag versterken en volgens The Telegraph is Timo Baumgartl een serieuze kandidaat. De Duitser wordt als meedogenloos getypeerd en zou het seizoen van Fulham daardoor kunnen redden.

Baumgartl is niet de enige verdediger die op het lijstje staat, want Fulham wil graag twee stoppers aan de selectie toevoegen. Ook Gleison Bremer van Torino is een kandidaat, maar de krant verwacht dat het lastig wordt om voor de transferdeadline tot overeenstemming te komen. Baumgartl zou wel op tijd vastgelegd kunnen worden.

De Duitser kwam in de zomer van 2019 voor tien miljoen euro over van Stuttgart, maar werd nooit een sterkhouder voor PSV. Roger Schmidt geeft nu de voorkeur aan Jordan Teze en Olivier Boscagli in het centrum.

Update: het Eindhovens Dagblad schrijft ook over de interesse van Fulham in Timo Baumgartl. De verdediger zou zelf graag naar de Premier League willen. Het is nog niet duidelijk of de Engelsen willen huren of kopen, maar zeker is wel dat de Duitser alleen weg kan als PSV nog een vervanger voor hem kan vinden.