Tekst en uitleg van RKC: 'Elf weken niets, nu in 24 uur zo'n hoog oplopend aantal'

Tekst en uitleg van RKC: 'Elf weken niets, nu in 24 uur zo'n hoog oplopend aantal'

03-10-2020 14:12
84

Frank van Mosselveld, de algemeen directeur van RKC Waalwijk, geeft tekst en uitleg bij de afgelasting van de wedstrijd tussen RKC en PEC Zwolle. Binnen 24 uur liep het aantal mensen die besmet waren met het coronavirus hoog op bij de club uit Waalwijk.

"We hebben volgens de afspraak iedereen getest", vertelt Van Mosselveld in gesprek met FOX Sports. "Wonder boven wonder was iedereen elf keer op rij negatief. Afgelopen donderdag hebben we opnieuw getest, daaruit kwam 's avonds al naar voren dat er in ieder geval één positieve test was. Twee mensen met klachten hebben zich volgens protocol bij de clubarts gemeld en zijn niet op de club geweest. "

Wedden

Meer odds

De uiteindelijke resultaten van de tests brachten geen goed nieuws. Onder meer twee spelers van de club werden positief getest. "Die jongens zijn asymptomatisch en hebben geen klachten", vervolgt Van Mosselveld. "Alles bij elkaar baart het mij heel veel zorgen dat er elf weken niets aan de hand is en er vervolgens binnen 24 uur zo'n hoog oplopend aantal positieve testen is. We hebben simpelweg gezegd: we willen onze verantwoordelijkheid nemen richting PEC Zwolle en de hele competitie. Maar zeker ook richting de maatschappij", sluit hij af.

De KNVB komt spoedig met een nieuwe datum voor de wedstrijd tussen RKC en PEC.