Van de Beek-transfer zwaar onder vuur in Engeland: 'Dit is het bewijs'

Van de Beek-transfer zwaar onder vuur in Engeland: 'Dit is het bewijs'

05-10-2020 14:09 Laatste update: 14:24
135

Donny van de Beek is na de 1-6 vernedering van Manchester United door Tottenham Hotspur onderwerp van gesprek in Engeland. Ook in de derde competitiewedstrijd van het seizoen startte de oud-Ajacied niet, tot onbegrip van Patrice Evra en Peter Crouch.

"Ik denk dat elke United-fan teleurgesteld is, want ze hebben nu drie wedstrijden gespeeld en Van de Beek is niet eens in één wedstrijd begonnen", snauwt Evra in de studio van Sky Sports. "Ik denk niet dat hij kan concurreren met Paul Pogba, maar ik snap niet waarom Van de Beek nog steeds niet start. Het is de derde wedstrijd!"

De voormalige linksback van Manchester United zet grote vraagtekens bij de miljoenentransfer van Van de Beek. "Hij laat zien dat we hem niet nodig hebben, want een speler koop je normaal gesproken om de competitie te winnen. Gaat Van de Beek de competitie winnen voor ons? Nee. Dit is het bewijs, hij start niet."

Ook Crouch is 'in de war' door de reserverol van Van de Beek. 'Het transferbeleid van Manchester United is verwarrend', schrijft de oud-spits in The Daily Mail. 'Het lijkt alsof United de grootste beschikbare naam wil contracteren. Ze hebben geen solide plan om de ploeg te versterken en willen alleen een statement maken.'

'Kan iemand mij uitleggen waarom ze Donny van de Beek hebben gekocht?', vraagt Crouch zich af. 'Ik zeg niets negatiefs over zijn kwaliteiten - he is a lovely footballer - maar wat is het grote plan achter zijn komst? Is hij alleen een dure back-up voor Bruno Fernandes en Paul Pogba?'