'Barcelona is woest op halsstarrige Dembélé na mislopen Memphis-transfer'

'Barcelona is woest op halsstarrige Dembélé na mislopen Memphis-transfer'

07-10-2020 14:25
75

Barcelona is woest op Ousmane Dembélé. De Franse vleugelaanvaller moest vertrekken bij de Catalanen om op die manier plaats te maken voor Memphis Depay, maar weigerde. Dat is tegen het zere been van Barcelona.

Dembélé zette zijn hakken in het zand en was niet van plan om tegemoet te komen aan de wens van trainer Ronald Koeman, zo valt te lezen in de Spaanse krant AS. De Nederlander had hem verteld dat hij na Lionel Messi, Antoine Griezmann, Philippe Coutinho, Ansu Fati, Francisco Trincao en Pedri de zevende (!) aanvaller in de pikorde is, maar toch wilde Dembélé niet vertrekken.

Wedden

Meer odds

Barcelona is verbolgen, aangezien de Fransman eerder in zijn periode bij Barcelona al vaak te laat kwam en weinig discipline toonde. Manchester United bood een uitweg en Barça wilde dan ook graag meewerken aan een overstap naar Engeland, maar Dembélé besloot om niet te vertrekken en daarmee ook de transfer van Memphis Depay te blokkeren.

Ook Samuel Umtiti had moeten vertrekken bij Barcelona en weigerde. Door de halsstarrigheid van Umtiti kon de overstap van Eric Garcia van Manchester City niet worden afgerond. Het is onduidelijk of Koeman de twee spelers nog zal gaan inzetten, maar zeker is wel dat er in de transferperiode van januari opnieuw geprobeerd zal worden om van de Fransen af te komen.