Stroef optreden Oranje: 'In alle eerlijkheid, Frenkie is de motor van ons spel'

Stroef optreden Oranje: 'In alle eerlijkheid, Frenkie is de motor van ons spel'

09-10-2020 22:04
65

Memphis Depay tilt niet zwaar aan de oefennederlaag van het Nederlands elftal tegen Mexico (0-1). De debuterende bondscoach Frank de Boer koos onder meer voor de punt naar achteren op het middenveld, maar daar wil de aanvaller het matige optreden niet aan wijten.

"Het is niet de bedoeling dat we veel gaan veranderen aan onze speelwijze", zegt Memphis tegen Voetbal International. "Het is meer dat er nieuwe jongens op het veld stonden, terwijl we weinig tijd hadden gehad in die samenstelling te oefenen."

"Je moet weer even een connectie opbouwen", vervolgt de Lyon-aanvaller. "Het middenveld is bepalend in het voetbal dat we spelen. Daar wordt de connectie met de aanval gemaakt. Dat had beter gekund tegen Mexico. Het was gewoon even wennen. Normaal gesproken heb je Frenkie de Jong op het middenveld lopen. In alle eerlijkheid: Frenkie is de motor van ons spel."

"In de eerste helft zag je dat we zoekende waren. De posities waren niet goed bezet. Dan loopt het ook in de aanval wat stugger", besluit Memphis, die zondag in het Nations League-duel met Bosnië-Herzegovina een schorsing uitzit. Tegen Italië is hij wel weer van de partij.