De Boer: 'Dan moet Frenkie de Jong zich opofferen, soms heb je dat'

De Boer: 'Dan moet Frenkie de Jong zich opofferen, soms heb je dat'

13-10-2020 17:58
51

Bondscoach Frank de Boer wil niet zeggen of Steven Berghuis in de basis begint tegen Italië. Ook moet een vervanger worden aangewezen voor de geschorste Marten de Roon. Teun Koopmeiners en Donny van de Beek zijn kandidaten.

"Dat zien we morgen", reageert De Boer op de vraag of Berghuis gaat beginnen. En wie gaat De Roon vervangen? "Het hangt er vanaf waar diegene gaat spelen. Ik vind dat Teun het redelijk tot goed gedaan heeft. We weten wat hij kan en weten ook dat Donny een meer offensief ingestelde speler is. Die keuze moeten we maken, dat zien we morgen."

Frenkie de Jong
Frenkie de Jong werd tegen Italië en Bosnië en Herzegovina vastgezet door de tegenstander. Wat kan De Boer doen om dat te counteren? "Dan moet hij zich opofferen. Soms heb je dat. Hij moet in posities lopen waardoor anderen vrijkomen, die moeten we zoeken", zegt De Boer.

"In de thuiswedstrijd zijn we helemaal niet aan het voetballen toegekomen, ondanks dat Frenkie geschaduwd werd of een andere positie innam. Dat moet gewoon beter als we de bal hebben. We waren thuis alleen maar achter de bal aan het rennen en als we hem hadden, maakten we niet altijd de goede keuzes."

"Misschien waren we daar te vermoeid voor. Sommige spelers waren ook niet 100% fit. Twee weken geleden zat bijvoorbeeld iemand nog op het strand. Dan kun je niet verwachten dat je tegen Italië op 100% bent."