Amateurs vrezen besluit van kabinet: Wat gebeurt er met die tien mille?

Amateurs vrezen besluit van kabinet: "Wat gebeurt er met die tien mille?"

13-10-2020 18:13
19

BVV Barendrecht hoopt vurig dat de bekerwedstrijd tegen Achilles Veen doorgaat. Het kabinet gaat dinsdagavond waarschijnlijk bekendmaken dat al het amateurvoetbal afgelast wordt. Maar wat betekent dat voor de wedstrijden in de KNVB Beker?

Barendrecht, dat in de Derde Divisie speelt, kan zich via hoofdklasser Achilles Veen plaatsen voor het hoofdtoernooi van de KNVB. Mocht dat niet doorgaan, dan heeft dat ook financiële gevolgen. Juist dat zou extra pijn doen. Barendrecht heeft door twee gewonnen wedstrijden al 16.000 euro verdiend. Winst op Achilles Veen zou nog eens 15.000 tot 20.000 euro opleveren. Maar het bedrag van 16.000 euro wordt pas uitgekeerd na het uitspelen van de volgende wedstrijd.

"Wat gebeurt er met die tien mille als we de wedstrijd op 27 oktober niet doorgaat?", zegt voorzitter Martin Seltenrijch tegen het Algemeen Dagblad. "Als dat in rook opgaat, zou dat zó zuur zijn."

"Voor het eerst in jaren hebben we eens een loting met mogelijkheden", zegt Seltenrijch. "Zonder direct uit te gaan van een plek in de volgende ronde tegen Achilles Veen, is de kans tegen een amateurclub natuurlijk veel groter om extra geld te verdienen. Dat is zeker in deze tijd fantastisch, nu de kantines al maanden dicht zijn."

Seltenrijch hoopt dat de KNVB het bekertoernooi opschuift. "Dit is ontzettend belangrijk voor ons. De KNVB moet niet komen met dat het te veel wordt voor de profclubs. Daar word ik zo onderhand wel een beetje moe van. In Engeland voetballen ze toch ook twee keer per week?" 

"Dan hoop ik dat ze op een of andere manier met een compensatie komen", reageert Seltenrijch op de vraag wat er moet gebeuren als Barendrecht niet meer hoeft te spelen. "Dit zijn bedragen die, zeker in deze tijden, heel belangrijk zijn voor het voortbestaan van de clubs."