Van de Beek legt uit: 'Ligt echt niet aan trainingen, zag er goed uit elke keer'

Van de Beek legt uit: 'Ligt echt niet aan trainingen, zag er goed uit elke keer'

15-10-2020 07:33
37

Donny van de Beek vond in zijn veertiende wedstrijd voor het Nederlands elftal tot zijn opluchting eindelijk het net. De middenvelder van Manchester United geeft aan dat het met het vertrouwen altijd wel goed heeft gezeten bij Oranje.

"Ik was in de zestien, uiteindelijk kreeg Memphis de bal. Ik wilde aan de kant, maar toen kreeg ik hem op mijn hak. Toen draaide ik me om en dacht ik: ik haal gewoon vol uit. Hij ging erin", haalt Van de Beek zijn doelpunt voor de geest in gesprek met de NOS. "We kregen daarna wat meer zelfvertrouwen, dat was lekker voor iedereen. We begonnen ook goed te spelen en kregen een aantal mogelijkheden om de 1-2 te maken."

Wedden

Meer odds

De kritiek op het Nederlands elftal was niet mals na de matige resultaten tegen Mexico en Bosnië en Herzegovina. In de spelersgroep ontstond er echter geen paniek. "We waren zelf ook niet tevreden", vervolgt Van de Beek. "Het ligt echt niet aan de trainingen, daar zag het er goed uit elke keer. De honger was er al. In de wedstrijd tegen Bosnië kwam het er niet uit. We hebben nu een betere indruk achtergelaten, vanaf hier moeten we verder bouwen."