Schmidt wil aankopen en Götze meteen inzetten bij PSV: 'Trainingen niet genoeg'

Schmidt wil aankopen en Götze meteen inzetten bij PSV: 'Trainingen niet genoeg'

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 13:47vr 16-10-2020 om 13:47

Laatste update: vrijdag 16 oktober 2020 om 14:07vr 16-10-2020 om 14:07

Roger Schmidt sluit niet uit dat Mario Götze aanstaande zondag al gaat debuteren voor PSV. De Duitse oefenmeester zegt dat de nieuwe aanwinsten van de Eindhovenaren allemaal speeltijd nodig hebben.

Na twee weken trainen heeft Götze nu behoefte aan wedstrijdritme. "Hij is erg fit en heeft hard gewerkt", vertelt Schmidt op de persconferentie voorafgaand aan de uitwedstrijd bij PEC Zwolle van zondagmiddag. "Hij miste trainingsritme en heeft dat nu twee weken opgedaan. Ook Ibrahim Sangaré en Adrian Fein hebben wedstrijdminuten nodig, alleen trainingen zijn niet genoeg. Nu gaan we beslissen wie er gaat spelen. We gaan alle spelers gebruiken, we hebben ze allemaal nodig."

De trainer van PSV, die Götze zelf overhaalde om in het Philips Stadion te komen voetballen, herinnert zich een hectische deadline day. "We hadden niet zo veel tijd", zegt hij over de transfer van de Duitse wereldkampioen van 2014.  "We hebben het voorbereid en we waren al in contact, een aantal weken geleden voor het eerst. Ik hoopte dat het zover zou komen, want hij is een goede speler voor ons. We zijn blij dat hij bij ons is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws