PSV schotelt driejarig contract voor: 'Volgende stap komt pas na PSV 1'

PSV schotelt driejarig contract voor: 'Volgende stap komt pas na PSV 1'

16-10-2020 15:36 Laatste update: 15:51
15

PSV heeft het contract van Mathias Kjölö opengebroken, hebben de Eindhovenaren vrijdagmiddag bekendgemaakt. De negentienjarige middenvelder uit Noorwegen ligt nu tot medio 2023 vast.

Kjölö kwam in 2017 – vlak na zijn zestiende verjaardag – over van Valerenga en is inmiddels nog maar één stap verwijderd van het eerste elftal: de jeugdinternational van Noorwegen heeft inmiddels veertien Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden namens Jong PSV bij kunnen schrijven. PSV heeft zijn ontwikkeling nu beloond in de vorm van een nieuwe, langdurige verbintenis.

De middenvelder voelt zich op zijn plek in Eindhoven. "Ik had het niet gekund zonder het gastgezin dat mij op heeft gevangen. Zij hebben mij met ontzettend veel dingen geholpen, zowel binnen als buiten het veld. Ze hebben de laatste jaren een grote rol in mijn leven gespeeld", aldus Kjölö, die nu zo snel mogelijk naar het eerste elftal wil. "Die droom heb ik, net als iedereen hier. Minuten maken voor het eerste, dat is mijn doel. Pas als dat lukt, ga ik nadenken over een volgende stap."