'Mythisch affiche' in Champions League: 'Zwakte van Liverpool kracht van Ajax'

'Mythisch affiche' in Champions League: 'Zwakte van Liverpool kracht van Ajax'

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 07:27di 20-10-2020 om 07:27

Erik Meijer kan niet wachten op de Champions League-clash tussen Ajax en Liverpool van aanstaande woensdag. De analist denkt dat het een zware dobber gaat worden voor Ajax, maar geeft aan dat er door het ontbreken van Virgil van Dijk en Alisson Becker bij Liverpool kansen liggen.

"Een mythisch affiche", begint Meijer in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Als je zag wat voor power Liverpool de afgelopen week tegen Everton toonde, dan is het krachtsverschil heel groot. Liverpool heeft op elke positie een international en Champions League-waardige speler. Bij Ajax zitten er jonge jongens tussen die nog niet op dit niveau speelden. Dat is wel een verschil met een team dat al de ervaring heeft van het winnen van de Champions League."

Een van de sterkste punten van Liverpool is hun razendsnelle omschakeling met spelers als Mohamed Salah en Sadio Mané. "Een wapen waar ze heel veel tegenstanders pijn mee doen. Dat Ajax zich twee jaar terug amper aanpaste aan tegenstanders, vonden ze chic in Duitsland. Net als Atalanta vorig seizoen. Ploegen met onbekende namen die veel energie en mooi voetbal laten zien. Het gebrek aan ervaring en kwaliteit kun je compenseren met fris en dynamisch spel."

Topdag
Meijer stelt dat Ajax zich niet teveel moet gaan aanpassen aan het spel van The Reds en voorspelt kansen als Salah en Mané afgestopt kunnen worden. "Die zwakte van Liverpool is misschien wel de kracht van Ajax. Ze moeten door goed te communiceren de zaken op de gevaarlijke flanken op orde hebben. Het sterke lichaam van Tadic als spits kunnen ze gebruiken om Liverpool in de omschakeling pijn te doen. Want voetballen kan Ajax."

Liverpool doet het tegen Ajax zonder Van Dijk, een flinke aderlating. "Hij is de leader", aldus Meijer. "Liverpool gaat Virgils body language en coaching enorm missen. Matip en Gomez zijn blessuregevoeliger en geven ook wel eens een fout balletje. Daar moet Ajax echt op hopen. En zelf op een topdag, want alleen dan kunnen ze Liverpool pakken."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws