Atalanta 'is nu sterker dan Ajax': 'Gómez en Zapata moet je in de gaten houden'

Atalanta 'is nu sterker dan Ajax': 'Gómez en Zapata moet je in de gaten houden'

Gepubliceerd: zondag 25 oktober 2020 om 10:39zo 25-10-2020 om 10:39

Ajax moet er dinsdag voor zorgen dat Alejandro Gómez en Duván Zapata aan banden worden gelegd bij Atalanta. Dat zegt Willem Haak, voetbaljournalist en kenner van het Italiaanse voetbal. Hij voorspelt een zege voor de Italianen.

Haak waarschuwt Ajax voor de man in vorm aan Italiaanse zijde. "Alejandro 'Papu' Gómez", zegt hij in gesprek met Ajax Showtime. "Hij is echt een sterspeler geworden. Hij duikt veel tussen de linies op. Wat mooi is bij hem is dat hij de scheidsrechter vaak gebruikt als referentiepunt om vrij te lopen. Als ze een speler moeten isoleren en dekken, dan is het dus Gómez."

Daarnaast krijgt Perr Schuurs als centrale verdediger te maken met een bijzonder sterke spits. "Duván Zapata, hij is echt een beest", legt Haak uit. "Het zal moeilijk zijn om hem fysiek af te stoppen, dus zal Ajax dat op een andere manier moeten aanpakken. Samen met Gómez zijn dat twee spelers die ik in de gaten zou houden als ik Ajax was."

De kenner van het Italiaanse voetbal denkt dat de Amsterdammers het lastig gaan krijgen en voorspelt een 3-2 overwinning voor La Dea. "Het is een pure gok, natuurlijk, maar ik denk dat er vooral veel doelpunten gaan vallen. Ik schat Atalanta iets sterker dan Ajax op het moment."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws