Breaking news

FIFA komt met bevestiging: Oranje in Pot 1 bij loting WK-kwalificatie

Ik ben niet iemand die schwalbes maakt of overdreven gaat liggen

"Ik ben niet iemand die schwalbes maakt of overdreven gaat liggen"

Gepubliceerd: zondag 25 oktober 2020 om 18:11zo 25-10-2020 om 18:11

PSV'er Jorrit Hendrix stelde zich naar eigen zeggen niet aan en vindt dat hij recht had op een strafschop. Vitesse-verdediger Eli Dasa leek te worden bestraft, maar scheidsrechter Bas Nijhuis trok de gegeven penalty weer in.

"Ik heb het net even teruggekeken, want ik had geen flauw idee wat er gebeurde. Voor mijn gevoel sprong hij tegen me aan", zegt Hendrix tegen de NOS. "We gingen allebei voor de bal, maar ik kon er niet bij. Ik ben niet iemand die schwalbes maakt of overdreven gaat liggen. Volgens mij kan de scheidsrechter hem gewoon geven. Nijhuis gaf hem ook, hij stond er dichtbij. Misschien dacht hij bij het bekijken van de beelden dat ik me aanstelde of zo."

PSV verloor met Vitesse en dat is de volgende tik die de club te verwerken krijgt. De Eindhovenaren verloren donderdag in de Europa League en kregen zondag een paar uur voor de aftrap te horen dat er meerdere spelers positief getest zijn. "Het is iedere week weer afwachten", zegt Hendrix.

"We zaten lang in een hele goede bubbel. We voelen ons veilig, onoverwinnelijk, alsof het ons niet zou kunnen gebeuren. Je ziet de cijfers weer oplopen.. Het kan heel ongelukkig zijn, als de een het heeft, heeft de ander het ook. Gelukkig hebben we geen klachten en zijn we gezond."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

PSV heeft terecht verloren

Ja
74%
Nee
26%
(3269 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws