Tragisch nieuws uit Denemarken: voormalig Ajax-talent (32) dood aangetroffen

Tragisch nieuws uit Denemarken: voormalig Ajax-talent (32) dood aangetroffen

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 11:11vr 30-10-2020 om 11:11

Laatste update: vrijdag 30 oktober 2020 om 12:03vr 30-10-2020 om 12:03

Tragisch nieuws uit Denemarken: Per Weihrauch, voormalig toptalent van Ajax en Chelsea, is overleden. Hij werd begin oktober dood aangetroffen in zijn appartement. Weihrauch werd 32 jaar oud.

Weihrauch stond te boek als één van de grootste talenten van Denemarken. Op zestienjarige leeftijd maakte hij de stap van het Deense Hvidovre naar de jeugdopleiding van Ajax, maar in Amsterdam werd hij achtervolgd door blessureleed. In 2006 haalde Frank Arnesen hem naar Chelsea, waar zijn voetbaldroom strandde. Op negentienjarige leeftijd moest Weihrauch door aanhoudend blessureleed een punt zetten achter zijn carrière.

Veertien jaar geleden koos Weihrauch na proeftrainingen bij Arsenal, Tottenham Hotspur, Everton en PSV voor Ajax, op voorspraak van meesterscout John Steen Olsen. Zaakwaarnemer Sören Lerby begeleidde hem. "Het is vreselijk, op zo'n jonge leeftijd", reageert Lerby tegenover BT op het overlijden van Weihrauch. "Ik sprak regelmatig met hem. Zijn dood komt volledig uit het niets. Het is triest."

"Dat hij op jonge leeftijd ongeschikt werd verklaard als voetballer, heeft waarschijnlijk zijn tol geëist", denkt Lerby. "Hij had als kind een droom, speelde bij Ajax en Chelsea, maar zijn lichaam kon er niet mee omgaan. Hij werd wel geopereerd, maar het werd niet beter."

Weihrauch bleef desondanks actief in de voetbalwereld: Lerby haalde hem naar zijn managementbureau. De Deen begeleidde jonge spelers als Pierre-Emile Höjbjerg en Viktor Fischer. "Ik had een ongelooflijk goede relatie met Per", aldus Lerby. "Ik heb hem na zijn voetbalcarrière meegenomen en hij heeft vele jaren bij ons gewerkt. Hij was een superkerel. Nu zijn ze allemaal verdrietig. Per was echt een vriend."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws