Utrecht heeft geen antwoord op scoringsdrift van Vloet en verliest in Almelo

01-11-2020 14:10
95

FC Utrecht is in Almelo tegen een verrassende, maar verdiende nederlaag opgelopen. Heracles was in grote delen van de wedstrijd de betere ploeg en had met Rai Vloet een trefzekere aanvaller: 4-1.

Na drie minuten mocht Vloet al juichen. Daarbij kreeg hij wel wat hulp van de arme Thijmen Nijhuis, die door John van den Brom tot eerste keeper is gebombardeerd maar net als tegen FC Dordrecht in de beker een ketser maakte. De doelman ging onder een hoekschop door en zag tot zijn afgrijzen dat Vloet op de goede plek stond. Daarmee kregen de Domstedelingen voor het eerst een treffer tegen uit een hoekschop: 1-0.

Tien minuten later wist Nijhuis zich wel te onderscheiden door een grote kans voor Luca de la Torre onschadelijk te maken, maar duidelijk was wel al dat Heracles de bovenliggende partij was. De ploeg van interim-trainer Peter Reekers, die de door corona getroffen hoofdtrainer Frank Wormuth verving op de bank, speelde goed en verdubbelde de marge vlak voor rust. Silvester van der Water knikte raak.

Met drie verse krachten, waaronder Gyrano Kerk en de ervaren Willem Janssen, probeerde Utrecht na rust toch nog wat van de wedstrijd te maken. De hoop in de harten van de Domstedelingen nam toe toen Simon Gustafson na ruim een uur spelen een strafschop benutte, maar enkele minuten later was het alweer 3-1. Het schot van Vloet kwam uit een moeilijke hoek, maar eindigde via het uitgestoken been van Janssen toch in het doel.

Dat was een klap die de formatie van trainer John van den Brom niet meer te boven kwam. Veel gevaar wisten ze in het restant van de wedstrijd niet meer te stichten en twintig minuten voor tijd liep de ploeg dan ook tegen de vierde tegengoal aan. Vloet was attent nadat Nijhuis een schot van Adrian Szöke pareerde en completeerde in de rebound zijn hattrick: 4-1.

Verder dan dat kwam het niet meer voor Utrecht, dat op de achtste plaats in de Eredivisie blijft steken. De Domstedelingen zien tegenstander Heracles tot op een punt naderen: zij staan nu negende.