Real Sociedad bovenaan La Liga na AZ-generale, Bosz en Sinkgraven nog ongeslagen

01-11-2020 17:54 Laatste update: 17:56
15

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz en Daley Sinkgraven is nog altijd één van de twee Bundesliga-clubs met een ongeslagen status. Die Werkself kwamen al vroeg op achterstand tegen SC Freiburg, maar wonnen uiteindelijk met een comfortabele marge.

SC Freiburg-Bayer Leverkusen 2-4
Lucas Höler was na amper twee minuten spelen de gevierde man bij de thuisploeg: hij werd de diepte in gestuurd, kwam oog in oog te staan met doelman LukáS Hrádecky en hield zijn zenuwen in bedwang. Leverkusen moest in de achtervolging, maar ging met een 1-2 voorsprong de rust in dankzij twee treffers van Lucas Alario. Nadiem Amiri leek met een fraai geplaatst afstandsschot voor de definitieve beslissing te zorgen, Nils Petersen maakte het nog even spannend, Jonathan Tah zorgde met een rake kopbal voor de definitieve beslissing: 1-3, 2-3 en 2-4. De ploeg van Bosz klimt naar plek vier in de Bundesliga.

Celta de Vigo-Real Sociedad 1-4
AZ mag het donderdag opnemen tegen de koploper van de Primera División: Real Sociedad heeft Real Madrid gepasseerd na het Noord-Spaanse onderonsje met Celta de Vigo. Routinier David Silva wees de Basken met een rake kopbal de weg in Galicië, Mikel Oyarzabal frommelde voor rust ook de 0-2 binnen. In de tweede helft nam Real Sociedad definitief afstand met twee goals van Willian José. Iago Aspas redde de eer voor de thuisploeg met een rake penalty.

Newcastle United-Everton 2-1
Everton begon overweldigend aan het Premier League-seizoen, maar is weer terug op aarde. De ploeg van Carlo Ancelotti had bij een zege op Newcastle United naast stadgenoot Liverpool aan kop kunnen komen, maar leed voor de derde wedstrijd op rij puntenverlies. Callum Wilson haalde met een rake penalty en een intikker de punten binnen voor The Magpies. Premier League-topscorer Dominic Calvert-Lewin pikte in de extra tijd nog een doelpuntje mee, maar kon verder niets meer betekenen voor The Toffees.

Aston Villa-Southampton 3-4
Southampton pakte eerder op de dag plek 3 na een sensationele overwinning op het eveneens sterk presterende Aston Villa. Jannik Vestergaard kopte de 0-1 binnen, James-Ward Prowse maakte er twee en scherpschutter Danny Ings zorgde met een heerlijke afstandsknal voor 0-4. Aston Villa kwam nog gevaarlijk dichtbij in de blessuretijd – Ollie Watkins benutte een penalty en ook Jack Grealish scoorde – maar de opleving kwam te laat.

Udinese-AC Milan 1-2
AC Milan maakt nog altijd de dienst uit in Italië. De Rossoneri wonnen zondagmiddag bij Udinese en staan nu op zestien punten: vier meer dan regerend landskampioen Juventus en uitdager Atalanta Bergamo. Helemaal vanzelf ging het niet in Stadio Friuli: de wedstrijd leek lange tijd op 1-1 af te stevenen, totdat Zlatan Ibrahimovic in de slotfase de meubelen redde. De 39-jarige vedette zorgde met een acrobatische actie in de zestien meter alsnog voor de winnende 1-2.