Ajax rouwt om verlies van Bruins Slot: 'Tot Atalanta-uit bleef hij tips sturen'

Ajax rouwt om verlies van Bruins Slot: 'Tot Atalanta-uit bleef hij tips sturen'

02-11-2020 11:52 Laatste update: 13:20
38

Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, rouwt om het verlies van Tonny Bruins Slot. De meesterscout van de Amsterdammers was een graag geziene gast in de Johan Cruijff Arena en de club schrok dan ook van het trieste nieuws.

Overmars vertelt op de clubsite over Bruins Slot en zijn band met Ajax. "We zijn bij de club erg geschokt", valt te lezen in het Amsterdamse statement. "Hij was zeer geliefd bij ons allemaal. De laatste analyse die hij voor Erik ten Hag en zijn staf maakte was van Liverpool, maar tot aan Atalanta van vorige week bleef hij berichtjes sturen met tips en aanwijzingen. Ook al ging het steeds minder goed met hem, hij bleef zich voor ons inzetten."

Bruins Slot werkte lang samen met Johan Cruijff en putte daar veel kennis uit. "Tonny had een Cruijffiaanse inslag van denken en daardoor gaf hij een andere inkijk in scouting en analyses", legt Overmars uit. "Wij leerden veel van hem. Dat maakte hem uniek. Voor elke trainer met wie hij bij Ajax heeft gewerkt, zette hij zich vol in. Alles voor het succes van ons eerste elftal; Tonny gaf tot op de kleinste details aanwijzingen en tips. We zullen hem missen."

De meesterscout van de Amsterdammers werd 73 jaar oud en wordt vrijdag aanstaande in familiekring gecremeerd.