Ook Ten Hag en PSV rouwen om Bruins Slot: We gaan Tonny erg missen

Ook Ten Hag en PSV rouwen om Bruins Slot: "We gaan Tonny erg missen"

02-11-2020 13:35
45

Het overlijden van Tonny Bruins Slot is hard aangekomen in de voetballerij. De 73-jarige meesterscout kampte al langere tijd met een verslechterde gezondheid, maar bleef tot vlak voor zijn dood aan het werk voor Ajax.

Bruins Slot hield zich ook dit seizoen bezig met het analyseren van Ajax' Champions League-tegenstanders. In navolging van Marc Overmars spreekt ook Ajax-trainer Erik ten Hag zich uit. "We gaan Tonny erg missen", wordt hij geciteerd door de club. "Hij was tot het einde toe betrokken en van waarde voor ons. Ik wil namens onze staf zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte wensen met het verwerken van dit verlies."

PSV is ook in de pen geklommen: Bruins Slot was aan het einde van de jaren negentig werkzaam in de jeugdopleiding van de Eindhovenaren en keerde in 2006 terug, als assistent van toenmalig hoofdtrainer Ronald Koeman. 'Als geen ander wist hij zwakheden bij een tegenstander bloot te leggen en daardoor voor zijn trainer wedstrijden te winnen', schrijven de Eindhovenaren. 'PSV wenst nabestaanden, vrienden, (oud-)collega's en bekenden kracht bij het verwerken van het verlies van Tonny Bruins Slot.'