Rankovic en ADO 'op ramkoers': 'Vuurtje aangewakkerd door uitspraken trainer'

Rankovic en ADO 'op ramkoers': 'Vuurtje aangewakkerd door uitspraken trainer'

02-11-2020 14:13 Laatste update: 14:32
88

ADO Den Haag zou zomaar eens voor het eerste trainersontslag van het Eredivisie-seizoen kunnen zorgen. Trainer Aleksandar Rankovic en de clubleiding zitten niet op één lijn, werd zondag rondom het uitduel met PSV duidelijk.

ADO haalde liefst zeventien nieuwe spelers, maar volgens Rankovic stonden slechts twee van de nieuwelingen op zijn verlanglijstje. 'Rankovic had dus een grotere rol verwacht bij het samenstellen van de selectie. Maar daarvoor is hij net op het verkeerde moment bij de verkeerde club aan zijn eerste klus als hoofdtrainer begonnen', schrijft het Algemeen Dagblad in een analyse.

Wedden

Meer odds

De Residentieclub wilde namelijk niet de fout maken die vorig seizoen gemaakt werd: de tussentijds aangetreden trainer Alan Pardew kon ongehinderd een groot aantal spelers uit zijn eigen netwerk naar Den Haag halen. ADO stelde dan ook een technisch hart samen: Martin Jol, algemeen directeur Mohammed Hamdi en 'academy director' Albert van der Dussen zouden samen met Rankovic het technisch beleid bepalen.

De uitspraken van de hoofdtrainer lijken intern dan ook niet goed te zijn gevallen. Volgens het AD liggen de deze zomer van Sparta overgekomen Rankovic en de clubleiding 'op ramkoers'. ADO ontsnapte vorig seizoen ternauwernood aan degradatie en bivakkeert opnieuw in de onderste Eredivisie-regionen: in de eerste zeven wedstrijden werden vier punten gepakt. De huidige nummer 15 van de Eredivisie speelt zaterdag tegen FC Twente.