Alaba zeer teleurgesteld in Bayern: 'Dat was een klap in mijn gezicht'

Alaba zeer teleurgesteld in Bayern: 'Dat was een klap in mijn gezicht'

02-11-2020 18:24
64

David Alaba is teleurgesteld in de verhalen die er rondom zijn persoon spelen in de media. Bayern München maakte maandag bekend dat de gesprekken met de Oostenrijker over een nieuw contract zijn stilgelegd.

De financiële voorwaarden van Alaba zouden te hoog zijn. De speler zelf geeft aan dat hij zeer teleurgesteld is in Bayern. "Na het tweede of derde gesprek (over een nieuw contract, red.), werd ik gebeld of ik eventueel betrokken kon worden in een ruildeal. Dat was een klap in mijn gezicht", vertelt Alaba in gesprek met Sky Sport DE. "Het respect en de waardering waar ik naar zocht toen de gesprekken startten gingen niet de juiste richting in. Dat is nu een jaar geleden, in de tijden dat corona nog ver weg was."

Wedden

Meer odds

Alaba durft nog geen verdere uitspraken te doen over zijn toekomst na zijn kritiek richting Der Rekordmeister. "Daar denk ik nu niet over na. Ik hoorde gisteren pas van het nieuws (dat Bayern de gesprekken stop zou zetten, red.) en heb nog niet voldoende tijd gehad om na te denken. We gaan zien wat er in de toekomst gaat gebeuren", sluit hij af.

Naar verluidt houden Juventus, Manchester City en Paris Saint-Germain de situatie van Alaba in de gaten. De verdediger zelf hoopt zijn carrière te vervolgen bij FC Barcelona of Real Madrid.