Ajax-huurling Danilo geniet van Twente-coach Jans: 'Daar lachen we stiekem om'

Ajax-huurling Danilo geniet van Twente-coach Jans: 'Daar lachen we stiekem om'

05-11-2020 09:58
46

Danilo is dit seizoen een van de smaakmakers bij FC Twente. De Ajax-huurling is blij met de steun van trainer Ron Jans en lacht stiekem om de dansmoves van de oefenmeester.

De ouders van Danilo volgen de wedstrijden van hun zoon via een speciale stream in Brazilië. "Toen ik nog bij Jong Ajax voetbalde, werden mijn wedstrijden niet uitgezonden, maar nu ik in de Eredivisie actief ben, kunnen ze het via een speciale app wel volgen", vertelt de aanvaller in gesprek met Voetbal International. "In ons gedeelte van de favelas zijn ze nu allemaal fan van FC Twente en Ron Jans, helemáál als hij gaat dansen."

Danilo geeft aan dat hij af en toe moet lachen om Jans, die een speciale manier heeft om zaken duidelijk te maken. "Soms legt de coach op de training iets uit en begint hij ineens te dansen, dat is echt heel grappig. Ik heb ook de filmpjes gezien van de huldiging van PEC Zwolle waar hij ging dansen, daar lachen we als spelers ook stiekem nog weleens om. Jans is een heel goede coach en een goed mens met een groot hart. Ik vind dat hij het heel knap doet."

Het doel van Danilo is om te slagen bij Ajax. Hij verwacht dan ook volgend jaar terug te keren naar Amsterdam. Hij denkt nog vaak terug aan zijn transfer naar Ajax. "Mijn droom was om voetballer te worden en mijn familie terug te betalen, dus het was voor mij een heel speciaal moment dat Ajax zich meldde. Zij hebben de deur naar Europa voor mij geopend, daar ben ik ze nog steeds heel dankbaar voor. Volgend jaar keer ik in principe gewoon terug bij Ajax. Ik weet eerlijk gezegd niet wat er dan gaat gebeuren."