De Telegraaf: Van den Brom maakt vertrekwens bekend bij FC Utrecht

De Telegraaf: Van den Brom maakt vertrekwens bekend bij FC Utrecht

05-11-2020 10:47 Laatste update: 10:49
121

John van den Brom wil naar KRC Genk. Dat meldt De Telegraaf donderdagochtend. De trainer (54) heeft zijn vertrekwens kenbaar gemaakt bij FC Utrecht.

Genk benaderde Van den Brom na het bliksemvertrek van trainer Jess Thorup naar FC Kopenhagen en het goede gevoel is wederzijds: volgens De Telegraaf heeft de trainer van FC Utrecht laten weten dat hij openstaat voor een overstap. Genk en Utrecht zijn al in gesprek.

Naast Van den Brom staan Hannes Wolf (Duitsland O18) en Brian Priske (FC Midtjylland) naar verluidt op het lijstje. Genk wil een trainer aanstellen die met onmiddellijke ingang aan de slag kan.

Het vertrek van Van den Brom zou een aderlating zijn voor FC Utrecht, dat dit seizoen de aanval wilde openen op de traditionele top-drie. Genk staat zevende in de Jupiler Pro League. Van den Brom was eerder werkzaam bij Anderlecht, waarmee hij in 2013 kampioen werd.

Van den Brom ligt nog tot medio 2022 vast, waardoor Genk een vergoeding moet betalen om de trainer los te weken bij Utrecht. Hij heeft geen vertrekclausule. Na twee zeges in de eerste zes competitiewedstrijden bezet Utrecht de achtste plek in de Eredivisie.