'ADO heeft genoeg gezien na nieuwe nederlaag en ontslaat Rankovic'

'ADO heeft genoeg gezien na nieuwe nederlaag en ontslaat Rankovic'

07-11-2020 23:28 Laatste update: 23:41
176

ADO Den Haag heeft trainer Aleksandar Rankovic ontslagen. Dat melden het Algemeen Dagblad en Omroep West. De Residentieclub verloor zaterdag met 4-2 van FC Twente en dat was voor de clubleiding reden om de oefenmeester de laan uit te sturen.

Rankovic is de eerste trainer die in het huidige Eredivisie-seizoen wordt ontslagen. ADO verloor zaterdagavond in eigen stadion met 4-2 van FC Twente en dat zou de bekende druppel zijn geweest voor het bestuur van de Residentieclub. Het was al langer onrustig in Den Haag, want vorige week meldde Hans Kraay junior al dat er een 'complot' zou worden gesmeed om van Rankovic af te kunnen komen.

De clubleiding greep eerder deze week in door assistenten Rick Hoogendorp en Michele Santoni na onderling overleg naar het tweede elftal over te hevelen, maar dat blijkt niet de oplossing te zijn geweest. Rankovic won met ADO in competitieverband alleen van VVV en overleefde een bekerronde door na strafschoppen van Sparta te winnen. De Residentieclub staat momenteel op de zestiende plaats met vier punten.

De Servische trainer stond in Den Haag voor het eerst op eigen benen nadat hij assistent was van Henk Fraser bij Sparta. De matige resultaten van ADO en het al eerder genoemde plan dat achter zijn rug om werd gesmeed lijken Rankovic nu de das om te doen. De club heeft het nieuws nog niet bevestigd, maar dat lijkt een kwestie van tijd.