Sterk AZ toont klasse in Friesland en loopt over Heerenveen heen

Sterk AZ toont klasse in Friesland en loopt over Heerenveen heen

08-11-2020 18:36 Laatste update: 18:39
93

AZ heeft voor de tweede keer op rij een wedstrijd in de Eredivisie gewonnen. De ploeg van Arne Slot speelde een sterke pot in Friesland en won met 0-3 bij sc Heerenveen.

AZ speelde de eerste vijf Eredivisie-wedstrijden gelijk, maar krabbelt langzaam op en won vorige week al van RKC Waalwijk. Nu was Heerenveen het slachtoffer. Het is de eerste thuisnederlaag van het seizoen voor de Friezen.

Het gevaarlijke duo Veerman/Veerman (Joey en Henk) maakte dit seizoen meerdere keren indruk, maar was onzichtbaar in het Abe Lenstra Stadion, waar AZ na een klein half uur aan de leiding ging. Door een handsbal van Jan Paul van Hecke mocht Teun Koopmeiners aanleggen voor een strafschop. Die benutte hij feilloos: 0-1. Lucas Woudenberg hielp AZ kort voor rust een handje en maakte een eigen doelpunt.

Van het laatste beetje hoop dat Heerenveen nog had was kort na de rust nog maar weinig over toen Jesper Karlsson ook nog 0-3 maakte. Heerenveen zocht in de slotfase nog naar een eretreffer en was daar ook dichtbij, maar paal en een gebrek aan geluk stonden dat in de weg.

AZ is inmiddels opgeklommen naar plaats vijf in de Eredivisie. Heerenveen staat zesde.