De Boer: Daar moet niet de doodstraf op staan, maar dat wil je altijd voorkomen

De Boer: "Daar moet niet de doodstraf op staan, maar dat wil je altijd voorkomen"

11-11-2020 23:28
13

Frank de Boer baalde van de eerste helft die Oranje woensdagavond tegen Spanje speelde. De openingstreffer van Sergio Canales was volgens de bondscoach exemplarisch voor het probleem van Oranje.

Álvaro Morata kreeg alle tijd en ruimte om Canales vrij te spelen. "Waar ik me aan gestoord heb, dat we niet doordekten. Want dat was het probleem eigenlijk", aldus De Boer in gesprek met de NOS. "Of dat moest? Ja, natuurlijk moet je doordekken. In de tweede helft zie je dat we wel veel meer doordekken en veel meer in duels komen. Ik denk dat dat het grootste verschil was tussen de eerste en de tweede helft."

De Boer besprak het tijdens de rust ook met zijn spelers, die in de tweede helft beter partij gaven. "Dat heb ik aangegeven: als er iemand voor je staat en er staat niemand anders, dan moet je doordekken. Of ik dan boos word? Nou, we weten allemaal dat als iemand tussen de linies staat en kan draaien... Daar moet niet de doodstraf op staan, maar dat wil je altijd voorkomen. Vooral teams als Spanje kunnen dat hartstikke goed. Dat hebben we in de tweede helft beter gedaan."