Makaay bezit nog altijd record: 'Helemaal bijzonder omdat het tegen Real was'

Makaay bezit nog altijd record: 'Helemaal bijzonder omdat het tegen Real was'

30 april - 16:59
17

Roy Makaay weet dat zijn naam voor altijd verbonden zal zijn aan de goal die hij namens Bayern München maakte tegen Real Madrid in 2007. De voormalig spits wist toen na 10,12 seconden doelman Iker Casillas te verschalken. 

"Het was een gedenkwaardige dag. Veel dingen kun je trainen, maar dit niet", blikt Makaay terug in De Telegraaf. "Helemaal niet als de tegenstander de aftrap neemt. Het was natuurlijk wel bijzonder, helemaal omdat het tegen Real Madrid was. En het belangrijkste was dat we de volgende ronde bereikten, want anders had dit doelpunt helemaal geen waarde gehad."

Makaay hoorde pas na afloop van de wedstrijd dat het de snelste goal ooit was in de Champions League. "Ik kan het me nog heel goed herinneren. Dat kwam alleen al door de hele aanloop naar deze wedstrijd. De week ervoor hadden we in het heenduel niet goed gespeeld in Bernabeu, waar we met 3-2 verloren."

Voor de oud-aanvaller van onder andere Feyenoord is de Europese clash tussen Bayern München en Real Madrid dinsdagavond fifty-fifty. "Als Bayern het niveau haalt als in de vorige ronde tegen Arsenal, hebben ze gewoon een goede kans, ondanks dat Real Madrid veel wapens heeft."

De Duitse en Spaanse topclubs trappen dinsdagavond om 21:00 uur af in Allianz Arena voor de halve finale van de Champions League.