Goed nieuws voor Juventus én Oranje: De Ligt staat voor rentree

Goed nieuws voor Juventus én Oranje: De Ligt staat voor rentree

12-11-2020 14:20 Laatste update: 14:25
42

Matthijs de Ligt maakt zich klaar voor zijn rentree bij Juventus. De oud-Ajacied ligt op schema om na de interlandperiode aan weer aan te sluiten bij de wedstrijdselectie en lijkt de competitiewedstrijd tegen Cagliari te gaan halen.

De 21-jarige centrale verdediger herstelt volgens schema van zijn schouderblessure en kan op 21 november tegen Cagliari voor het eerst sinds maanden weer zijn opwachting gaan maken voor De Oude Dame, meldt Sky Sport. Goed nieuws voor Juventus-trainer Andrea Pirlo, die zijn aanvoerder Giorgio Chiellini nog zeker een maand moet missen centraal achterin.

De Ligt stond na zijn succesvolle operatie aan zijn schouder in augustus ruim drie maanden buitenspel en miste daardoor de seizoenstart van Juventus én de Nations League-wedstrijden met het Nederlands elftal. De Ligt traint al weer een aantal weken mee met de selectie van Juventus om helemaal wedstrijdfit te raken.

Ook voor het Nederlands elftal is de naderende terugkeer van De Ligt een welkome opsteker. Oranje won slechts één interland van de zes interlands die het speelde tijdens de afwezigheid van de stopper.