'Engelse clubs hingen direct aan de lijn in Zeist na coronanieuws van Vilhena'

'Engelse clubs hingen direct aan de lijn in Zeist na coronanieuws van Vilhena'

13-11-2020 06:57
38

De KNVB wacht gespannen af op de resultaten van de coronatests die het donderdag heeft afgenomen bij spelers. De waakzaamheid is verhoogd na de positieve uitslag die Tonny Vilhena terugkreeg.

De werkgevers van de internationals zijn namelijk ontzettend bang dat hun spelers in het KNVB-trainingskamp in Zeist een besmetting oplopen. Zo belden diverse Engelse clubs met de Nederlandse bond toen bekend werd dat Vilhena besmet was, meldt De Telegraaf. Zij wilden graag weten wat dit voor gevolgen had voor hun spelers. Vooralsnog niets, maar tot de resultaten van de tests binnen zijn is er dus onzekerheid en onrust rond Oranje.

Vanuit Rotterdam klinkt er ondertussen al kritiek op de KNVB. Feyenoord heeft met Annemarie van der Eijk tijdelijk ook een viroloog in dienst en vindt dat men in Zeist, waar bondsarts Edwin Goedhart alleen verantwoordelijk is, ook een specialist aan had moeten nemen. Als er nieuwe besmettingen aan het licht komen zullen er volgens de ochtendkrant beschuldigende vingers van de clubs komen richting de bondsarts en de KNVB.