'De Boer beloont Van de Beek en Wijndal, Memphis weer vanaf links bij Oranje'

'De Boer beloont Van de Beek en Wijndal, Memphis weer vanaf links bij Oranje'

14-11-2020 07:32
69

Frank de Boer kiest ook in het Nations League-duel met Bosnië en Herzegovina van zondag voor een echte spits. Luuk de Jong staat in de punt van de aanval, waardoor Memphis Depay weer is veroordeeld tot een rol als linksbuiten, voorspelt het Algemeen Dagblad.

Onder Ronald Koeman was Memphis veelvuldig de aanvalsleider van Oranje en speelde Georginio Wijnaldum als nummer tien. In 2019 waren zij bij liefst 21 van de 25 Nederlandse goals rechtstreeks betrokken, maar de vorige bondscoach concludeerde al dat meer offensieve kracht nodig was. De Boer houdt in die zoektocht voorlopig vast aan De Jong. "Ik ben ervan overtuigd dat het heel goed kan werken, een aanval met Luuk als aanspeelpunt en Memphis die zwerft daaromheen", zei De Boer woensdag na het 1-1 gelijkspel tegen Spanje.

De aanval van Oranje wordt gecompleteerd door Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis, die de voorkeur krijgt boven Calvin Stengs, verwacht het AD. Donny van de Beek scoorde in de laatste twee interlands tegen Italië (1-1) en Spanje en krijgt het vertrouwen als nummer tien. Daardoor speelt Georginio Wijnaldum wederom als controleur, naast Frenkie de Jong. Ook Owen Wijndal mag na zijn goede optreden tegen de Spanjaarden in de basis beginnen.

De vermoedelijke opstelling van Oranje volgens het AD:

Krul; Dumfries, De Vrij, Blind, Wijndal; Wijnaldum, Van de Beek, Frenkie de Jong; Berghuis, Luuk de Jong, Memphis Depay.