Jans ontdekt zwakke plek bij PSV: 'Heb ik vaker gezien, bijvoorbeeld tegen PAOK'

Jans ontdekt zwakke plek bij PSV: 'Heb ik vaker gezien, bijvoorbeeld tegen PAOK'

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 21:49ma 23-11-2020 om 21:49

Laatste update: maandag 23 november 2020 om 21:57ma 23-11-2020 om 21:57

Het is Ron Jans al vaker opgevallen dat PSV een matige tweede helft speelt. Dat was volgens de trainer van FC Twente ook zaterdag het geval. Zijn ploeg kwam in de tweede helft terug en speelde met 1-1 gelijk.

PSV speelde een sterke eerste helft, maar zakte niet voor het eerst dit seizoen weg in de tweede. Dat gaf Twente de gelegenheid om de rug te rechten en uiteindelijk ook op gelijke hoogte te komen. "PSV heeft denk ik een enorme potentie", zegt Jans in De Telegraaf.

Jans wijst op de coronabesmettingen bij PSV, de transferwindow en een nieuwe trainer met de bijbehorende nieuwe manier van spelen. "Dat laatste zag je in de eerste helft enorm goed terug. Wij kregen aan de bal zo weinig tijd, dat we de bal niet in de ploeg konden houden en een half uur lang geen echte kansen hebben gecreëerd. Wij willen heel hoog drukzetten, maar zij waren te goed en speelden zich er onder uit."

Jans besloot in de tweede helft defensiever te spelen. "De tweede helft ging de intensiteit bij PSV terug. Dat heb ik vaker gezien, bijvoorbeeld tegen PAOK Saloniki, dat de tweede helft van PSV soms veel minder is. Nu was dat ook zo, want in de tweede helft vond ik ons minimaal gelijkwaardig."

De Twente-trainer kijkt vooral naar zijn eigen ploeg en wil niet praten over de fitheid van PSV. Jans wijst op het feit dat hij in het begin van het seizoen de meest wisselende trainer was. "Omdat we toen zes of zeven spelers hadden waarvan we moesten bekijken of ze het nog wel volhielden. Omdat ze later waren gekomen of nog nooit eerder in de Eredivisie hadden gespeeld. Nu kan ik zeggen: wij zijn hartstikke fit."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws