Warme woorden van Kieft: 'Hij is ontspoord. Nou en, mij is hetzelfde overkomen'

Warme woorden van Kieft: 'Hij is ontspoord. Nou en, mij is hetzelfde overkomen'

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 21:32wo 25-11-2020 om 21:32

Wim Kieft koestert warme herinneringen aan Diego Armando Maradona. De legendarische Argentijn overleed woensdag op zestigjarige leeftijd. Kieft trof Maradona meerdere keren tijdens zijn Italiaanse jaren.

"Overal waar hij kwam als voetballer, maar sowieso als persoon raakte iedereen lelijk in de war. In heel Italië. Ook in Milaan", memoreert Kieft in gesprek met De Telegraaf. "Bij m'n eerste Pisa-Napoli grote opschudding vooraf, want Maradona was nergens te bekennen. Kwam hij vijf minuten voor de wedstrijd het veld op voor z’n warming-up. Met afgezakte kousen en losse veters liep hij naar de middenstip, hield de bal vijftien keer hoog en toen konden we beginnen."

Kieft noemt Maradona een 'uitzonderlijk voetbaltalent'. "Een magische speler, groter dan Ronaldo, Messi en alle anderen. Niemand kon aan hem tippen. Zoiets had je nog nooit gezien. Ook in een andere tijd, begin jaren tachtig, waren de topjaren van het Italiaanse clubvoetbal met alle grote spelers van de wereld in de Serie A. Maradona bepaalde het daar terwijl de moeilijkheidsgraad zo hoog lag. Destructief voetbal, veel corruptie en hij werd overal geschopt waar ze hem konden raken. Onvergetelijke jaren."

Dat de hele voetbalwereld geschokt is door de dood van Maradona, heeft volgens Kieft te maken met 'zijn persoonlijkheid, levensverhaal en rebelse karakter'. "En inderdaad is hij tijdens, maar vooral ook na zijn carrière herhaaldelijk ontspoord. Nou en. Mij is hetzelfde overkomen na het voetbal. Het doet voor mij niets af aan z'n pure magie als voetballer. Zo zal ik Maradona altijd herinneren."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Serie A

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws