Tomasson viert eerste titel als coach: 'Natuurlijk warme gevoelens bij Feyenoord'

Tomasson viert eerste titel als coach: 'Natuurlijk warme gevoelens bij Feyenoord'

Gepubliceerd: zaterdag 28 november 2020 om 10:15za 28-11-2020 om 10:15

Laatste update: zaterdag 28 november 2020 om 10:58za 28-11-2020 om 10:58

Jon Dahl Tomasson wil niet ingaan op de vraag of hij in de toekomst trainer van Feyenoord hoopt te worden. De 44-jarige Deen veroverde begin deze maand als hoofdcoach de landstitel met de Zweedse topclub Malmö FF.

"Het is een super normale vraag, maar ik zie geen reden om er op in te gaan", zegt Tomasson tegen RTV Rijnmond, nadat hem is voorgelegd of hij de opvolger van Dick Advocaat wil worden bij Feyenoord. Zijn gezin woont nog altijd in Rotterdam. "Natuurlijk weet iedereen dat ik warme gevoelens koester voor Feyenoord. Af en toe sms ik nog met Paul Bosvelt en ook met andere oud-spelers heb ik nog contact. Maar ik zit bij Malmö en praat niet over andere clubs."

"Natuurlijk ben ik ambitieus, maar de link met Feyenoord neem je maar voor je eigen rekening. Hoe mijn band is met Frank Arnesen? Ehm, dat was een Deense voetballer toch?", grapt de voormalig aanvaller, die in De Kuip met trainers Leo Beenhakker en Bert van Marwijk werkte. Hij is lovend over het tweetal. "Leo kon als geen ander omgaan met de pers en de kleedkamer managen. Echt uitstekend."

Tomasson werd ooit gepasseerd voor een Europees duel met SS Lazio, scoorde als invaller twee keer en stak vervolgens z'n middelvinger op richting Beenhakker. "Daar was ik niet trots op, maar Leo reageerde meesterlijk. Een dag later moest ik op kantoor komen. Hij zei er kort iets over, tegen de pers nam Beenhakker mij in bescherming en we gingen door alsof er niets was gebeurd. Klasse."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws