Bazoer over Ajax-periode: 'Ik moet zeggen dat ik daar toen wel moeite mee had'

Bazoer over Ajax-periode: 'Ik moet zeggen dat ik daar toen wel moeite mee had'

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 11:34zo 29-11-2020 om 11:34

Riechedly Bazoer zit zondagmiddag op de tribunes in het Gelredome bij de wedstrijd tussen Vitesse en Fortuna Sittard. De verdediger zit een schorsing uit en geeft aan dat hij de afgelopen jaren grote stappen heeft gezet in zijn ontwikkeling. Vooral in zijn Ajax-periode had hij het lastig met het verwachtingspatroon.

"Het gaat goed, ik voel me persoonlijk goed. Ik ben in vorm, dan is het balen dat ik twee wedstrijden vanaf de kant moet kijken", begint Bazoer in gesprek met FOX Sports. Hij liep tegen FC Emmen tegen zijn tweede rode kaart van het seizoen aan. "Als ik op het veld sta wil ik heel graag winnen, dat merk je aan mijn spel. De mensen die me kennen weten dat ik buiten het veld heel rustig ben. Als ik op het veld sta zeggen de meeste mensen vaak dat ik heel erg snel verander."

Bazoer wist al snel dat hij een rode kaart zou gaan krijgen, toen arbiter Jeroen Manschot naar de kant werd geroepen door de VAR. "Meestal als een scheidsrechter naar de kant wordt geroepen, dan weet je dat hij rood gaat geven. Ik ging gelijk naar binnen. Misschien was ik twee jaar terug naar de scheidsrechter gegaan om verhaal te halen, maar daar ben ik wel volwassener in geworden."

De Vitesse-smaakmaker geeft aan dat jonge spelers al snel onder een vergrootglas liggen in Nederland. Hij blikt terug op zijn tijd in Amsterdam. "Ajax is natuurlijk een van de grootste clubs van Nederland. Dan lig je natuurlijk onder een vergrootglas, ik moet zeggen dat ik daar toen wel moeite mee had", sluit Bazoer af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws