RB Leipzig boekt krankzinnige overwinning, Vilhena en co. naar Europa League

02-12-2020 21:10 Laatste update: 21:33
5

RB Leipzig heeft tegen Istanbul Basaksehir in de absolute slotfase een cruciale Champions League-zege geboekt. Het werd een waar spektakel: 3-4. Ex-PSV'er Angeliño had een groot aandeel in de overwinning van de Duitsers. Het Krasnodar van Tonny Vilhena pakte ook belangrijke punten.

Istanbul Basaksehir - RB Leipzig 3-4
RB Leipzig deed goede zaken in de strijd om een ticket voor de laatste 16 van de Champions League. Leipzig staat nu tweede in de poule, al komen concurrenten Paris Saint-Germain en Manchester United later op de avond nog tegen elkaar in actie. Leipzig is in ieder geval zeker van Euopese overwintering.

Leipzig leek de rust in te gaan met een 0-2 voorsprong. Yussuf Poulsen en Nordi Mukiele wisten namens de Duitsers het net te vinden. Vlak voor rust kwam Basaksehir terug in de wedstrijd door een goal van Irfan Can Kahveci.

In de 66ste minuut leek de wedstrijd na de 1-3 van Dani Olmo, na een wereldassist van Angeliño, weer gespeeld. Niets bleek minder waar. Kahveci bracht zijn ploeg met twee fraaie goals eigenhandig op gelijke hoogte. Toch trok Leipzig aan het langste eind. Alexander Sørloth tekende in blessuretijd voor de winnende treffer: 3-4.

Krasnodar - Stade Rennes 1-0
Bij het Champions League-duel tussen Krasnodar en Stade Rennes was het een stuk minder spectaculair. Door een goal van oude bekende Marcus Berg wist Krasnodar de drie punten in eigen huis te houden. Vilhena speelde voor Krasnodar de hele wedstrijd. Door de overwinning is Krasnodar zeker van een plek in de knock-outfase van de Europa League.