'Ik vind Schuurs slap, maar Ten Hag overtuigd dat-ie een topper van 'm kan maken'

'Ik vind Schuurs slap, maar Ten Hag overtuigd dat-ie een topper van 'm kan maken'

12-12-2020 07:08
109

Simon Kistemaker haalde Erik ten Hag in 1990 naar De Graafschap en de twee hebben nog altijd goed contact. De tachtigjarige Kistemaker neemt het in De Telegraaf op voor de huidig trainer van Ajax.

"De kritiek op hem in de media vind ik niet altijd terecht. Erik is misschien wat bedachtzamer dan ik, maar gewoon een geweldig goed mens", vertelt Kistemaker. "We zijn het echt niet altijd met elkaar eens. Hij weet hoe ik over bepaalde spelers denk. Ik vind Perr Schuurs bijvoorbeeld te slap, terwijl hij ervan overtuigd is dat-ie een topper van hem kan maken. Te vaak wordt hij op de achterlijn nog door zijn benen gespeeld. Dat kan echt niet. In mijn tijd was die aanvaller zijn knieschijf kwijt geweest. Schuurs is geen echte, zoals Matthijs de Ligt."

Wedden

Meer odds

Volgens Kistemaker is Ten Hag 'een eigenwijs ventje'. "Maar hij kon wél voetballen. En hij was geen zeikerdje. Hoewel ik spelers flink afkneep op het trainingsveld, piepte hij nooit. We hadden een geweldige ploeg, dus het was knokken voor een plekje op het middenveld. Tegen Ajax wilde ik hem rechtsback zetten. Daar had hij eigenlijk geen trek in. 'Dan ga je maar hoog op de tribune zitten', zei ik. Toen koos Haggie eieren voor zijn geld. En hij speelde goed die dag."