'Mijn tolk loopt de hele dag met me mee, van de club tot aan de Starbucks'

'Mijn tolk loopt de hele dag met me mee, van de club tot aan de Starbucks'

12-12-2020 19:18
23

Lars Veldwijk is even terug in Nederland, aangezien het seizoen in Zuid-Korea afgelopen is. De aanvaller van Suwon City FC geeft toe dat het er in Zuid-Korea compleet anders aan toe gaat dan in Nederland, vooral in de omgang met ouderen.

Veldwijk krijgt de vraag wat hem het meest opgevallen is in zijn tijd in het Aziatische land en hoeft hier niet lang over na te denken. "Het respect voor de ouderen en voor de trainers. Dat is in Nederland in de loop der jaren wel veranderd", geeft Veldwijk toe bij De Eretribune van FOX Sports

Hij denkt daarbij terug aan zijn tijd als jonge voetballer. "Toen ik tien jaar geleden bij Utrecht doorstroomde had je Lindenbergh en Opdam daar zitten, die waren twee keer mijn leeftijd. Toen was er het respect naar ouderen toe. Als je tegenwoordig wat zegt tegen de jongens van negentien en twintig krijg je vaak een grote bek terug, om het zo te zeggen."

Bij Suwon City wordt er alles aan gedaan om het Veldwijk naar de zin te maken, geeft hij toe. "Ik heb een tolk, die loopt de hele dag met mee mee. Van de club tot aan de Starbucks, die regelt alles voor mij", lacht de aanvaller.