'Als Barcelona een goal tegen krijgt, krijg ik voor televisie pijn in mijn buik'

'Als Barcelona een goal tegen krijgt, krijg ik voor televisie pijn in mijn buik'

13-12-2020 09:50 Laatste update: 10:14
17

Erwin Koeman volgt de verrichtingen van zijn broer Ronald bij FC Barcelona op de voet. Hij heeft er geen moment aan gedacht om als assistent mee te gaan naar Spanje, zo geeft hij toe.

Erwin volgt zoveel mogelijk wedstrijden van Barcelona en dat doet hij vol passie. "Nou, als ze een goal tegen krijgen, krijg ik voor de tv pijn in mijn buik", geeft hij aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. Door de coronacrisis heeft Erwin nog niet de mogelijkheid gehad om langs te gaan bij zijn broer. "Hopelijk komt dat nog. Hij zit statutair in elk geval veilig tot aan de presidentsverkiezingen, begreep ik."

Wedden

Meer odds

Koeman heeft er geen moment aan gedacht om als assistent mee te gaan met zijn broer naar Camp Nou. "Nee, dat was niet aan de orde. Als ik was gevraagd, had ik er wel over nagedacht, maar laat ik het zo zeggen: ik heb nog geen moment gedacht: zat ik ook maar op die bank daar."

"Het is mijn broer, ik hoop dat Ronald succes heeft. Maar al het gedoe, de stress... Het is me wel een klus, hoor", vervolgt Erwin. "Maar we hoeven zeker geen medelijden met hem te hebben. Het was zijn eigen keuze om het bondscoachschap op te geven. Een baan met meer rust. Ronald heeft grotere ploegen getraind, heeft altijd publiekelijk uitgedragen wat zijn grote ambitie was: ooit Barcelona trainen. Dat heeft-ie toch maar mooi bereikt."