'Ajax-aanvaller Promes opgepakt vanwege betrokkenheid bij ernstige steekpartij'

'Ajax-aanvaller Promes opgepakt vanwege betrokkenheid bij ernstige steekpartij'

13-12-2020 11:20 Laatste update: 11:52
492

Quincy Promes is volgens De Telegraaf zondagochtend gearresteerd door de politie. De vleugelaanvaller van Ajax wordt verdacht van betrokkenheid bij een ernstige steekpartij die afgelopen juli plaatsgevonden heeft.

Eind juli vond er een ernstige steekpartij plaats in een loods in Abcoude en daarbij raakte een familielid van Promes zwaargewond. Hij liep onder anderen zeer ernstig knieletsel op en de aanvaller van Ajax wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het incident. De politie heeft hem zondagochtend gearresteerd.

Op dit moment wordt de vleugelaanvaller verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. Dat is een vergrijp waar volgens de ochtendkrant maximaal vier jaar gevangenisstraf op staat. Jelmer Geerds, politiewoordvoerder, heeft de arrestatie van Promes al bevestigd tegenover de krant. Op dit moment zit hij in de cel en moet hij daar maximaal drie dagen blijven. Daarna kan de voorlopige hechtenis worden verlengd.

De Telegraaf schrijft dat de Ajacied eind juli een groot familiefeest gaf in de loods van zijn bedrijf in Abcoude. Promes zou ruzie hebben gekregen met een familielid en hem toen hebben gestoken met een mes. Het slachtoffer raakte gewond en heeft later aangifte gedaan van de steekpartij. Omstanders zouden volgens getuigen erger hebben voorkomen.