Promes draagt 'verschrikkelijk geheim' mee: 'Het laat je niet onberoerd'

13 december om 14:33

Ronald de Boer snapt nu waar de vormdip van Quincy Promes vandaan komt. De 28-jarige aanvaller is gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een ernstige steekpartij, waarbij eind juli een familielid zwaargewond raakte, zo onthulde De Telegraaf zondag.

"Als dit daadwerkelijk is gebeurd, is hij er minder dan normaal met zijn hoofd bij geweest", reageert De Boer tegenover De Telegraaf. Het doet hem ergens denken aan zijn eigen situatie. "Het is natuurlijk onvergelijkbaar in de heftigheid, maar het gaat om de focus: in mijn tijd bij FC Barcelona was ik gids en voetballer tegelijk."

"Om mensen - vrienden en familie uit Nederland - te pleasen, zei ik geen 'nee' als ze wilden langskomen. Daardoor ben je dan drie tot vijf procent minder gefocust, al denk je van niet. Maar dat is wel het verschil tussen tóp spelen of matig. Kun je nagaan als je rondloopt, waarmee Quincy waarschijnlijk rondliep, dan laat je niet onberoerd."

De Boer vervolgt: "Hij heeft waarschijnlijk al die tijd geweten dat dit naar buiten zou komen. In de voetballerij is iets geen geheim meer als er twee mensen iets weten. Wat ik ervan begreep waren er hier meerdere mensen bij.”

Promes kreeg zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (4-0) een kans van Erik ten Hag. Hij zorgde voor de tweede Amsterdamse treffer, maar verscheen zondagochtend niet op de Ajax-training. Niet veel later bleek Promes te zijn gearresteerd. De Telegraaf spreekt van een 'verschrikkelijk geheim'.