Promes ontkent betrokkenheid bij steekpartij en 'werkt volledig mee aan onderzoek'

Promes ontkent betrokkenheid bij steekpartij en 'werkt volledig mee aan onderzoek'

13-12-2020 16:41 Laatste update: 16:52
156

Ajax-speler Quincy Promes ontkent betrokken te zijn geweest bij een steekpartij. Dat heeft zijn advocaat laten weten aan het ANP.

"Promes was op het moment van het incident niet ter plaatse. Hij werkt volledig mee aan het onderzoek", laat advocaat Manon Aalmoes weten. Ajax wil inhoudelijk niet reageren op de situatie. "Het is een vervelende kwestie. Maar als je ergens van wordt beschuldigd, wil dat niet zeggen dat je het hebt gedaan", zegt een woordvoerder tegen De Telegraaf. "Het is dus te voorbarig om er nu vanuit Ajax iets over te zeggen. De woordvoering loopt via zijn advocate."

Wedden

Meer odds

Promes werd zondagochtend gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij. De oorzaak van de ruzie zou diefstal zijn geweest, melden De Telegraaf en Het Parool. Het slachtoffer zou hiervan beschuldigd zijn. "Mijn cliënt heeft in ieder geval de carrière van Promes nooit willen schaden en koos daarom aanvankelijk voor een civielrechtelijke procedure vanwege het letsel", laat zijn advocaat weten aan De Telegraaf.

Het Parool schrijft dat het slachtoffer ervan wordt beschuldigd dat hij geld gestolen heeft van een familielid van Promes. "Hij heeft bewust besloten geen aangifte te doen, juist vanwege de belangen van de voetballer", zegt de advocaat van het familielid tegen RTL Boulevard. Het slachtoffer zou een poging hebben gedaan om het onderling op te lossen, zonder betrokkenheid van de politie. 

RTL Boulevard schrijft dat het slachtoffer, die in zijn knie zou zijn gestoken, zijn werk als klusser niet meer kan uitvoeren en 'mogelijk voor het leven getekend' is. "Het gaat om de zogenoemde patellapees. Toen cliënt is neergestoken, werd deze pees doorkliefd", zegt zijn advocaat.