Lyon wint topper en verwijst PSG naar plaats drie, Neymar huilend van het veld

13-12-2020 23:10
43

Olympique Lyon heeft de Franse topper op bezoek bij Paris Saint-Germain met 1-0 gewonnen. Een treffer van Tino Kadewere was voldoende voor de zege, maar na afloop van de wedstrijd ging het voornamelijk over de blessure van Neymar.

De Braziliaan werd diep in blessuretijd uit de wedstrijd geschopt door Thiago Mendes, die na interventie van de VAR een rode kaart kreeg. Het been van Neymar kwam akelig klem te zitten en de schreeuwende aanvaller werd per brancard van het veld gedragen. Daarbij kon Neymar niet stoppen met huilen. Het lijkt er op dat de sterspeler van PSG voorlopig uit de roulatie is.

Op dat moment stond Lyon al een tijdje met 1-0 voor. Na 35 minuten voetballen schoot Kadewere raak op aangeven van Karl Toko Ekambi en dat bleek het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn voor de formatie van Memphis Depay, die in de 78e minuut werd vervangen door Moussa Dembélé. Bij PSG maakte Mitchel Bakker de negentig minuten vol.

De zege brengt Lyon naar de tweede plaats in de Ligue 1. De nieuwe koploper van de competitie is Lille, dat 29 punten uit veertien wedstrijden heeft. OL heeft hetzelfde aantal punten maar een minder doelsaldo, terwijl PSG de nummer drie is met slechts één puntje minder. Ook Olympique Marseille (27 punten) en Montpellier (26) doen bovenin mee.