Dumfries eerlijk over penaltysituatie: Ik wachtte gewoon op contact

Dumfries eerlijk over penaltysituatie: "Ik wachtte gewoon op contact"

16-12-2020 21:32 Laatste update: 21:46
84

PSV-aanvoerder Denzel Dumfries is opgeluchte na de nipte bekerzege tegen De Graafschap. De rechtsback zag dat zijn ploeg het lastig had, maar vindt de overwinning uiteindelijk wel verdiend.

"De Graafschap deed het gewoon goed. Zij hielden de ruimtes heel klein in de eerste helft en zakten heel goed in als team. We moesten daarin geduld houden en de ruimtes daarin zoeken. De overwinning is wel verdiend, maar De Graafschap heeft het ook goed gedaan", verklaart Dumfries na afloop tegenover de camera van FOX Sports.

Wedden

Meer odds

De aanvoerder werd een klein kwartier voor het einde van de wedstrijd naar de kant gehaald, bij een 1-1 stand. Dumfries geeft aan dat hij uit voorzorg werd gewisseld. "Het is niets ernstigs. Het was een harde tackle en ik viel verkeerd op mijn ribben. De trainer wilde geen risico nemen."

"Ik trok een sprintje en wilde een hap lucht nemen, maar het voelde alsof er geen lucht binnen kwam. Maar goed, uiteindelijk ben ik wel blij met de overwinning." De back versierde vlak na rust een strafschop voor zijn ploeg, die zijn collega-vleugelverdediger prima binnen schoot.

"Om eerlijk te zijn raakt hij me wel, laten we dat voorop stellen, maar ik wachtte gewoon op contact", vertelt Dumfries eerlijk. "Ik denk dat ik het slimmer deed in deze situatie. De scheids heeft het gewoon goed gezien. Contact is contact."