AZ krijgt top-drie in het vizier: 'Daar denk ik aan, geen twijfel over mogelijk'

AZ krijgt top-drie in het vizier: 'Daar denk ik aan, geen twijfel over mogelijk'

20-12-2020 20:55
111

Pascal Jansen, trainer van AZ, gelooft dat zijn team nog tot grote dingen in staat is dit seizoen. De Alkmaarders staan na de 5-3 thuiszege op Willem II zevende in de Eredivisie, maar daar zit volgens de oefenmeester nog veel meer in.

AZ heeft nog een inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht tegoed en zou met een overwinning op de Domstedelingen aan kunnen sluiten bij de subtop. Jansen heeft nog alle geloof in een fraaie tweede seizoenshelft. "Ik geloof dat alles nog mogelijk is", laat de trainer weten tegenover NH Nieuws. "De competitie duurt nog heel lang. We kunnen absoluut nog in de top-drie eindigen. Daar denk ik zeker nog aan, geen twijfel over mogelijk."

Om nog voor de winterstop aan te sluiten bij ploegen als Feyenoord en Vitesse moeten de Alkmaarders midweeks van datzelfde Vitesse winnen en de al eerder aangehaalde inhaalwedstrijd tegen Utrecht in een zege omzetten. "Als, als..", zegt Jansen met een glimlach. "Eerst moeten we die maar eens zien te winnen. Dat begint met Vitesse, een ploeg in vorm met een interessante speelwijze en het is aan ons om daar een antwoord op te gaan geven."