Derksen schoof Hendriks naar voren tijdens VI-rel: 'Dat zei Johan ook tegen mij'

Derksen schoof Hendriks naar voren tijdens VI-rel: 'Dat zei Johan ook tegen mij'

20-12-2020 21:34
37

Hélène Hendriks was deze zomer in beeld om Wilfred Genee te vervangen als presentator van Veronica Inside, maar ze is blij dat het niet zo ver gekomen is. De racisme-rel rond het programma bracht het voortbestaan zelfs in gevaar.

De presentatrice werd in de media, maar ook door Johan Derksen, naar voren geschoven als vervanger voor Genee om de problematiek op te lossen. "Dat zei Johan ook tegen mij", vertelt Hendriks in een interview met De Limburger. "Maar 'als' bestaat niet. Die vraag is nooit concreet gekomen en dus hoef je er ook niet over na te denken."

Toch dicht Hendriks zichzelf genoeg kwaliteiten als presentator toe om het programma in goede banen te leiden. "Ik zou het wel kunnen, maar het is de vraag of het karakter van het programma dan hetzelfde zou blijven. En ik ben sterk van mening dat het succes van VI de chemie tussen Wilfred, Johan, René en de gast is. Als je Wim Kieft op de plaats van Johan zou zetten, wordt het ook een heel ander programma."

De kwestie die rond Genee speelde zorgde voor felle kritiek op de anchorman van het programma. De Bredase onthoudt zich van commentaar over de situatie. "Wilfred en ik hebben samen gezeten. Als mijn mening wordt gevraagd, dan geef ik die, maar niet aan de buitenwereld. Want dan moet ik er ook zo nodig een plasje over doen."