Van der Vaart fileert Feyenoord: 'Dick vindt eigenlijk dat ze er niks van kunnen'

Van der Vaart fileert Feyenoord: 'Dick vindt eigenlijk dat ze er niks van kunnen'

20-12-2020 23:54
112

Rafael van der Vaart is niet bepaald onder de indruk van het spel van Feyenoord. De voormalig middenvelder van onder meer Ajax en Real Madrid vindt het knap dat Dick Advocaat de Rotterdammers naar een acceptabel puntenaantal heeft geleid.

De analist ergert zich groen en geel aan het spel van de Rotterdammers. "Mijn beste vriend is Feyenoorder en die zei dat je van diarree nog steeds geen kasteel kan bouwen", begint Van der Vaart op opmerkelijke wijze zijn relaas tijdens Studio Voetbal. "Dat is wel een beetje het verhaal. Het lijkt alsof je naar een wedstrijd van dertig jaar terug zit te kijken als Feyenoord de bal heeft. Er zit echt geen tempo in."

Desondanks vindt de 109-voudig international dat het werk van Advocaat te prijzen valt. "Denk je niet dat Dick eigenlijk vindt dat ze er helemaal niks van kunnen en dat hij het maximale eruit haalt? Elk interview zie je aan zijn hoofd dat hij denkt 'nou, wat ik hier toch nog van maak'. Hij krijgt het toch voor elkaar om daar al langer dan een jaar te zijn en veel wedstrijden te winnen. Dat doet hij heel knap."