Kritiek op Tannane: 'Hij is altijd verrassend aan de bal, maar mist discipline'

Kritiek op Tannane: 'Hij is altijd verrassend aan de bal, maar mist discipline'

21-12-2020 09:00 Laatste update: 09:39
69

Marco van Basten vindt dat Oussama Tannane een beetje discipline mist. De analist geeft aan dat de spelmaker van de Arnhemmers nog niet goed genoeg omgaat met de vrije rol die hij van Vitesse-trainer Thomas Letsch heeft gekregen.

"Hij mist een beetje discipline. Tactische discipline, maar ook een beetje voor zichzelf", vertelt Van Basten in het voetbalpraatprogramma Rondo. "Voetballen hoef je hem niet te leren, hij weet exact hoe je het moet spelen."

Van Basten vindt dat hij de vrije rol die hij van Letsch heeft gekregen, nog veel beter in kan vullen. "Hij moet daar op een goede manier mee omgaan, soms overdrijft hij daar wel in. Maar ja, met de bal is hij altijd verrassend."

Collega-analist Youri Mulder is het eens met de analyse van Van Basten. "Hij komt aan de bal en dan is het goed dat je een man passeert, maar op een gegeven moment moet je hem dan ook een keer afspelen."

"Maar dan wil hij er nog twee voorbij, met trucjes, wat leidt tot balverlies. Ik werd er op een gegeven moment een beetje moe van".