Transferboodschap van Ten Hag: 'Terwijl we het prijskaartje graag laag houden'

Transferboodschap van Ten Hag: 'Terwijl we het prijskaartje graag laag houden'

23-12-2020 12:27
63

Erik ten Hag verwacht niet dat Ajax zich in de winter alsnog versterkt met een spits. De Amsterdammers probeerden afgelopen zomer tevergeefs een nummer negen te halen.

"De eisen liggen alleen heel hoog. Daar hoort een prijskaartje bij", zegt de Ajax-trainer in het Algemeen Dagblad. "Daarom hebben we in de zomer ingezet op het ontwikkelen van talenten als Brobbey en Traoré. Daar komt bij dat we wisten dat we met Huntelaar, Tadic en Labyad nog andere opties hebben."

Wedden

Meer odds

"In de winter is het nog vele malen moeilijker, want welke club laat een goede spits nog vertrekken?", vervolgt Ten Hag. "De lat ligt op die positie heel hoog, terwijl we het prijskaartje graag laag houden. Ik denk niet dat het realistisch is. Wij zijn oké met deze selectie. Alle posities zijn dubbel ingevuld, behalve als er spelers vertrekken. Dan gaan we op zoek naar goede alternatieven."

Ten Hag hoopt bovendien dat spelers als David Neres en Mohammed Kudus snel weer beschikbaar zijn. De volle ziekenboeg brak Ajax op in Europa. "Wij hebben niet zestien top-top-spelers." Bovendien maakten de afgelopen jaren zeven steunpilaren een transfer. "De realiteit is dat we op dit moment geen Champions League-ploeg hebben. Daar moeten we opnieuw aan bouwen."

"Spelers als Neres en Kudus hadden, zoals Gravenberch, een geweldige move kunnen maken in hun ontwikkeling, als ze fit waren geweest. Dan had het misschien wel gekund", besluit Ten Hag over Champions League-overwintering.