'Vlap zou in de spiegel moeten kijken, maar zoals ik hem ken, doet hij dat niet'

'Vlap zou in de spiegel moeten kijken, maar zoals ik hem ken, doet hij dat niet'

25-12-2020 12:55
45

Michel Vlap krijgt er flink van langs van Aad de Mos. Hij stelt voor dat Anderlecht hem verhuurt aan sc Heerenveen, omdat hij er in Brussel amper aan te pas komt. Bovendien ergert De Mos zich aan de 'maniertjes' van Vlap. 

De Mos ziet dat Vlap moeite heeft om aan te haken bij Anderlecht. Hij wijst naar Club Brugge-speler Hans Vanaken. "Vlap is twee klassen minder dan Vanaken", zegt De Mos tegen Het Laatste Nieuws. "Hij ziet het wel, kan het ook uitvoeren, maar mist snelheid. Kompany kiest - wat mij betreft terecht - voor Tau als tien. Wat Vlap evenmin helpt, is zijn karakter, met niet zo fijne gedragingen voor een trainer. Hij wekt irritatie op."

Hij doelt op de strafschop die Vlap opeiste tegen KRC Genk. "Exact. Of deze week, toen hij een vrijschopdoelpunt postte op Twitter, nadat hij niet gespeeld had op Charleroi. Zo van: hallo, hier ben ik. Kinderlijk gedrag, net als dat mekkeren bij een vervanging. Vlap zou beter eens in de spiegel kijken, maar zoals ik hem ken, doet hij dat niet. Tja, zo werkt het niet. Als je niet wil luisteren, moet je voelen."

De Mos stelt een oplossing voor Vlap en Anderlecht voor. "Dat ze hem verhuren aan Heerenveen, in Friesland kunnen ze hem gebruiken. Maar dan nog dreigt kapitaalsvernietiging, hoor. Dat is de schuld van het vorige management..." Anderlecht betaalde vorig jaar zomer rond de acht miljoen euro voor Vlap.