Kraay jr. wijst hoogtepunt 2020 aan: 'Zal daar een arrogante Duitser zitten?'

Kraay jr. wijst hoogtepunt 2020 aan: 'Zal daar een arrogante Duitser zitten?'

25-12-2020 17:48
80

Hans Kraay jr. hoeft niet lang na te denken over zijn 'moment van het voetbaljaar 2020'. De FOX Sports-analist haalt de transfer van Mario Götze naar PSV aan en zag al snel dat het goed zat. 

"Mijn moment van 2020 is eigenlijk het moment dat ik hoorde dat Mario Götze naar PSV ging", begint Kraay jr. voor de camera van FOX Sports. "Ik raakte er best een beetje opgewonden van. Het is natuurlijk wel degene die Duitsland wereldkampioen heeft gemaakt. Ik zag hem op de persconferentie, daar ga je wel een beetje sceptisch naartoe: zal daar een arrogante Duitser zitten?"

Niets bleek minder waar, kreeg ook Kraay jr. al snel in de gaten. "Nee, daar zat een hele frisse, gretige voetballer van 28 die erg graag zijn kunsten wilde laten zien bij PSV. Waarschijnlijk ook wel een beetje voor Roger Schmidt."

Götze had niet lang nodig om de voetballiefhebbers in Nederland te overtuigen. "Het is zo soepel, zijn aannames zijn altijd goed. Het is bijna altijd het vervolg vooruit, een balletje tussen de linies... Mario Götze in een notendop: Granada-uit, waar hij alles goed deed", vervolgt Kraay jr. "Als je ernaar kijkt denk je: dat kan ik ook. Dat vind ik het mooie aan Götze: je denkt ik kan het ook, maar je kan het niet."